По повод Деня на народните будители – 1 ноември

...
          По повод Деня на народните будители – 1 ноември
Коментари Харесай

Музеят във Велико Търново представя новопостъпилите дарения за 2022 година

          По мотив Деня на националните будители – 1 ноември Регионален исторически музей-Велико Търново показва даренията получени през 2022 година.

          Изложбата „ Заедно да съхраним историческата памет “ е виртуална, поради ремонтните действия в музей „ Възраждане и Учредително заседание “, където по традиция се експонират новопостъпилите движимости. Тя може да се види на уеб страницата на институцията и в нашите канали в      Yiu Tube и обществените мрежи.

           Над 80 предмета – археологически и етнографски материали,  документи, фотоси и литература са постъпили в музейните фондове от 2 ноември 2021 година до 30 октомври 2022 година Те са предоставени от 23-ма донори от цялата страна, като огромна част от даренията  са авторски книги, монографии и профилирани каталози.

          Регионален исторически музей-Велко Търново благодари на своите донори, че са опазили във времето скъпи материали и са избрали да ги дават на нашата институцията, с цел да продължим за ги съхраняваме и демонстрираме на идните генерации! 

          Пълен лист с даренията за 2022 година ще бъде оповестен на уеб страницата на Регионален исторически музей-Велико Търново.

          Линк към видео галерия „ Заедно да съхраним историческата памет “ 2022
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР